LAPSeLLE/Nuorelle

Perhepartiota pienimmille

  • Perhepartio mahdollistaa partion kaikenikäisille eli myös sudenpentuja nuoremmille. Yhdessä vanhempiensa kanssa perhepartioryhmään voi osallistua vaikkapa taaperokin. Perhepartio kokoontuu esimerkiksi kuukausittain päiväretken, ulkoilun, kädentaidon tai muun teeman ympärille.

Sudenpentu on reipas

  • 7–9-vuotiaita kutsutaan partiossa sudenpennuiksi. Sudenpennut kokoontuvat viikoittain tekemään tehtäviä, oppimaan ja leikkimään. Kädentaidot ja pienet vastuutehtävät kuuluvat sudenpentujen ohjelmaan. Toimintakauteen kuuluu myös retkiä ja tapahtumia. Kesällä sudenpentukin nukkuu makoisasti makuupussissa kavereiden kanssa telttaleirillä.

Seikkailija on neuvokas

  • 10–12-vuotiaat ovat partiossa seikkailijoita. Seikkailijat ovat toimeliaita, yhteistyökykyisiä ja innokkaita. Viikoittaisissa tapaamisissa seikkailijat harjoittelevat erätaitoja, ryhmässä toimimisen taitoja sekä luovuutta. Seikkailijat retkeilevät, kisaavat ja pärjäävät niin kesä-kuin talvileireilläkin.

Tarpoja kokeilee rajojaan

  • 12–15-vuotiaat ovat partiossa tarpojia. Tarpojien ohjelma koostuu neljästä teemallisesta jaksosta: leiri, luovuus, selviytyminen ja yhteiskunta. Jokainen jakso huipentuu elämykselliseen ja haastavaan tapahtumaan, jossa hyödynnetään jakson aikana opittuja taitoja. Tarpojat retkeilevät haastavissakin maastoissa ja pystyvät huolehtimaan itsestään ja muista retken aikana.

Samoaja on aktiivinen

  • 15–17-vuotiaita kutsutaan partiossa samoajiksi. Samoajat toimivat tarpojien ryhmänjohtajina ja kokoontuvat myös oman ikäistensä kanssa. Samoajaohjelmaan kuuluu johtamis-, vuorovaikutus-ja ryhmätyötaitoja sekä mm. itsetuntemusta vahvistavia aktiviteetteja. Samoajat retkeilevät ja leireilevät sekä osallistuvat piirinlaajuisiin ja valtakunnallisiin tapahtumiin.

Voit lukea lisää Partion sivuilta miksi partio on hyvä harrastus lapselle ja nuorelle.