Partiotalon remonttikuulumisia vesivahingon jälkeen

Halkokaristen partiotalo on rakennettu talkoilla 1980-luvun lopulla. Partiotalon rakensivat silloiset partiolaiset vanhempiensa avustuksella. Tontti on vuokrattu kaupungilta. Partiotalo ja sen pihapiiri ovat olleet jo monen partiolaissukupolven kokoontumispaikkana.

31.12.2021 partiotalolla sattui iso vesivahinko, jonka seurauksena jo aiemmin partiotalolle suunniteltu pintaremontti muuttuikin vesivahingon jälkien korjaamiseksi. Aluksi pakkasimme partiotalon irtaimiston laatikoihin autotalliin ja konttiin säilytykseen. Alkuvuoden aikana lattiat on piikattu auki ja taloa on kuivateltu pitkään. Paljon vanhaa materiaalia ja väliseiniä on jouduttu purkamaan ja nyt purkutyöt alkavat olla loppusuoralla.

Kuva: Pia Eteläperä

Partiolaiset ovat kokoontuneet koko kevätkauden ulkona, kuten varmasti olette huomanneetkin. Onneksi partiotalon pihapiirissäkin voi monipuolisesti harjoitella partiotaitoja. Toki vessaa ja juoksevaa vettä on jo vähän ehditty kaivata!

Onneksi partiolippukunnan vakuutusasiat olivat kunnossa ja saamme vesivahingon korjaamiseen korvausta vakuutusyhtiöltä. Rakennus alkoi kuitenkin olla jo muutenkin peruskorjauksen tarpeessa, joten yritämme saada nyt tässä samassa rytäkässä myös perusparannuksia tehtyä. Suunnitelmissa on päivittää partiotalo nykystandardien mukaiseksi tekemällä wc-tiloista saavutettavia, parantamalla lämmöneristystä ja ilmanvaihtoa sekä uusimalla kiintokalusteita. Vakuutuskorvaukset riittävät vain vaurioiden korjaamiseen, joten talkootyötä tullaan tarvitsemaan! Olemme siinä mielessä hyvässä tilanteessa, että olemme saaneet korjaustöihin sellaisen urakoitsijan, jonka kanssa voimme joustavasti sopia tehtävistä, joita voimme itse hoitaa talkoilla ja näin vaikuttaa kuluihin.

Partiotoiminta on vapaaehtoistyötä, johon osallistuvat sekä aikuiset että nuoret vapaaehtoiset ilman korvauksia. Partiossa tapana on, että esimerkiksi suurten leirien leirimaksun maksavat kaikki nuorimmista osallistujista aina isojen tapahtumien johtajiin asti. Halkokarisissa toimivat aikuiset ja nuoret ohjaavat viikkotoimintaa, järjestävät retkiä ja leirejä sekä tällä hetkellä hoitavat remontin suunnittelua ja toteutusta.

Kuva: Pia Eteläperä

Toivoisimme, että saisimme teistä vanhemmista apua partiotalon talkoisiin. Ryhmien whatsapp-ryhmiin on tulossa kevään ja kesän aikana ilmoituksia talkoista, joihin toivottavasti pääsette osallistumaan.
Vakuutuskorvausten takia saamme onneksi välttämättömät korjaukset tehtyä, mutta tosiaan toivomme, että saamme samalla myös parannettua partiotalon käytettävyyttä (parempaa sisäilmaa unohtamatta!) muutenkin. Tämän takia joudumme miettimään remontin rahoittamista ja erilaisia varainkeruutapoja. Jos teillä vanhemmilla on varainkeruuseen liittyviä ideoita tai vaikka suhteita paikkoihin, joista voisimme avustusta hakea, olisimme tiedoista kiitollisia! Voitte olla yhteydessä oman lapsenne ryhmän johtajiin tai suoraan lippukunnanjohtaja Pia Eteläperään.

Partiolippukunta Halkokariset ry:n johtajiston puolesta Lpkj Pia Eteläperä pia.etelapera@partio.fi